úterý 9. února 2016

Malý princ

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Překladatelka: Helena Zmatlíková
Žánr: příběhy pro děti i dospělé
Nakladatel: Fragment
Rok vydání: 2015
Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Anotace:
Není mnoho knih, které můžete číst vícekrát a pokaždé v nich najdete něco nového. Malý princ k nim ale rozhodně patří. Malý princ přichází na planetu Zemi z jiných světů. V poušti se setkává s opuštěným letcem, samotným autorem knihy. Vypráví mu o své podivuhodné životní pouti. O čistotě srdce, dobru a zlu, přátelství, lásce a odpovědnosti za ty, které milujeme...


Malého prince Antoina de Saint-Exupéryho jsem naposledy četla jako malá. Taková milá pohádka o jednom princi, připadalo mi tenkrát. Ale dnes už vím, že není pohádka jako pohádka a není princ jako princ. Toto dílo v sobě skrývá mnohem víc – děti zavede k bezbřehé studnici fantazie a dospělé zase donutí přemýšlet o ztraceném mládí a hledat životní moudrost. Vzpomeňte si na jakoukoliv kresbu z knížky. Co jste si představovali jako malí a co v ní vidíte dnes?

Kniha vyšla už v prvním vydání s jednoduchými a křehkými ilustracemi autora textu. Je výjimečná, dodnes se těší úspěchu na celé zeměkouli: patří k 50 nejprodávanějším knihám na světě a přeložena byla do 250 jazyků.



Malý princ – to jsou neuvěřitelná dobrodružství, která potěšila nespočet malých a velkých čtenářů na celém světě. Dočkala se mnoha vydání a překladů. Jedno takové vyšlo nedávno u nakladatelství Fragment. V knize je spousta nádherných ilustrací Heleny Zmatlíkové, které umocňují veškeré kouzlo a poezii tohoto nadčasového díla. Malého prince představuje ilustrátorka s jemností a citem, čímž dává této kouzelné pohádkové bytosti nezaměnitelnou podobu. A proto mi nezbývá nic jiného než vám toto, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury vřele doporučit! Ať už budete Malého prince číst kdykoli, v jakémkoli věku, vždy v něm najdete něco nového a pokaždé se budete na svět dívat jinýma očima.

Hodnocení: 5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velmi vážím.

Žádné komentáře:

Okomentovat